Serigrafie - Tampografie

Serigrafia reprezintă procedeul de imprimare pe diverse suporturi de la hârtie sau material textil, până la metal sau lemn. Suportul pe care se face serigrafia trebuie sa fie plan.  Astfel se pot realiza carți de vizită, stickere,  pungi, invitații, textile, agende și alte materiale promoționale.

Tampografia este un tip de imprimare folosit în cazul obiectelor cilindrice sau neregulate, pe suport de plastic, metal, piele, sticlă sau lemn. Procedeul constă în transferul de cerneală de pe un clișeu polimeric cu suport metalic pe suprafața ce se dorește imprimată, prin intermediul unor tampoane speciale. Se pot presonaliza materiale promoționale: pixuri, brichete, brelocuri.

Important! Serigrafia și tampografia este un procedeu pretabil pentru realizarea unui numar mare de obiecte. Fie ele pixuri, agende sau tricouri, trebuie sa stiți că pentru realizarea serigrafiei sau tampografiei trebuie realizată o matrița pentru imprimare. Matrița se realizează pentru fiecare culoare care trebuie imprimată. De aceea un număr minim ce se pretează pentru personalizare ar fi de 100 de bucați.