Transfer termic

   Datorită calității tipăririi, a costurilor reduse și a vitezei de producție, imprimarea prin transfer termic este ideală pentru toate tipurile de îmbrăcăminte, inclusiv sacose textile, șepci, tricouri și pentru alte produse textile. De cele mai multe ori, această tehnică este utilizată de antreprenorii din diverse industrii pentru a promova un brand, anumite produse sau servicii. Produsele textile imprimate sunt ușor de purtat, amuzante și atractive, de aceea își ating foarte ușor scopul publicitar.

   Imprimarea termică pe textile este o alternativa bună pentru serigrafie, deoarece se pot personaliza cantitați mici și foarte mici, dearece nu este nevoie de realizarea unei matrițe.

Ce este imprimarea prin transfer termic

   Imprimarea prin transfer termic este un proces prin care o imagine este imprimată pe hârtie sau pe folie cu ajutorul unei imprimante speciale. Hârtia sau folia este apoi așezată pe material, iar atunci când se aplică căldură și presiune cu ajutorul unei prese termice, desenul este transferat pe material.

   Atunci când clientul dorește o culoare specială, care nu poate fi obținută folosind cerneală clasică (ex. roz cu sclipici), materialul poate fi tăiat la cutter plotter. 

   Transferul termic poate fi folosit pentru a imprima și pe alte materiale: ceramică, sticlă, piatră, metal.