Imprimarea UV este o formă de imprimare digitală care foloseşte lumini ultraviolete pentru a usca cerneala pe masură ce aceasta este tiparită.

Modul de imprimarea cu un printer UV este aproape identic cu modul de folosire al unei imprimante clasice cu jet de cerneală, cu mici diferenţe:

– se setează separat stratul de alb (dacă se imprimă sub toată grafica sau doar parţial)

– se setează dacă se imprimă sub sau deasupra graficii, respectiv dacă se foloseşte suportul rotativ pentru obiecte cilindrice sau nu.

Imprimarea UV este similară cu cea tradiţională, prin faptul că foloseşte cerneala. Dar spre deosebire de tipărirea tradiţională în care cerneala se absoarbe în hârtie, cernelurile UV se usucă de la luminile ultraviolete care transformă aproape instantaneu cerneala lichidă într-una solidă.
Se poate imprima pe: lemn, plastic, piele, plexiglas, carton, sticlă şi multe altele.

De ce este utilizat?

Companiile de pretutindeni se straduiesc să gasească o metodă prin care sa se diferenţieze. Imprimarea UV vă poate caştiga atenţia de care aveţi nevoie din partea publicului ţintă.
Printarea UV oferă o soluţie rapidă şi bună pentru tiraje mici şi medii de imprimare. Permite imprimarea si cu cerneală albă astfel obţinem culori vii şi pe suprafeţe colorate.

Beneficii:

– calitate înaltă a imprimării
– imprimare policromie
– timp scurt de finalizare a lucrării
– imprimarea imaginilor la o calitate înaltă
– posibilitatea de imprimare a unor cantităţi mici

Recomandari:

Dat fiind faptul că printul cu cerneală UV este un procedeu „digital”, se pot folosi practic orice imagini, oricate culori.
Doar dimensiunea graficii poate impune anumite graniţe.
Trebuie avut în vedere materialul pe care se printează, deoarece pe anumite materiale cerneala UV nu aderă suficient de bine.