Tiparul OFFSET

Tiparul offset este utilizat pentru realizarea lucrarilor in tiraje medii si mari care in plus necesita o calitate ridicata si o atenta optimizare a timpilor si costurilor de productie. Utilajele performante si specialistii nostri experimentati ne dau posibilitatea sa abordam o gama larga de lucrari tipografice de tiraj mare si mediu precum: cataloage, reviste, flyere, pliante, mape de prezentare, notes-uri, calendare de perete sau de birou, coli cu antet, tipizate, precum si orice fel de lucrari atipice (wobblere, door hangere, neck hangere, realizate cu forme de stantare. Tiparul offset utilizeaza sistemul CMYK, prelucrarea celor patru culori de baza necesare procesarii imaginii în tipar facându-se pe baza principiului rasterizarii (halftoning).

Este bine de stiut ca din punct de vedere al cromaticii, imaginile sunt direct influentate de caracteristicile tipului de suport (grad de alb, suprafata lucioasa, mata sau metalizata, etc). Cu cât un suport este mai absorbant, cu atât scade contrastul si luminozitatea imaginii tiparite. Tiparul offset este influentat si de culoarea hartiei sau cartonului folosit.

Tiparul DIGITAL

Daca aveti nevoie de tiparirea rapida, ieftina si de calitate a unor flyere, piante, afise sau brosurele de serie mica sau medie tiparul digital este solutia ideala. Tiparul digital reprezinta un mod economic si util de a realiza produse publicitare in tiraje mici de pana la 200-300 bucati.
Avantajul printului digital este dat de costurile fixe reduse la realizarea produselor, neexistand placi tipografice, putandu-se astfel realiza chiar si un exemplar din produsul dorit. Printarea digitala, de obicei, se refera la o printare profesionala pe un format mediu, ca dimensiune a hartiei, folosind tehnologia laser. Printul digital are un cost mai mare pe pagina decat metodele traditionale de tiparire ofset, dar acest pret este, de obicei, compensat de facilitatea unor tiraje reduse. De asemenea, permite imprimarea la cerere, în timp scurt, si chiar o modificare a fisierului printat (date variabile), cu fiecare colala de hartie printata.