O modalitate foarte des folosita pentru crearea de panouri publicitare, inscriptionari cu autocolante de vitrine sau masini, bannere sau mash-uri. Inscriptionarea acestora s-a dovedit a fi cea mai ieftina si mai comoda forma de promovare a produselor sau serviciilor ofertate pe piata. Inscriptionarile se pot face cu folie de autocolant decupat sau cu folie imprimata. Bannerele din poliplan sau mash-urile (PVC perforat) printate asigura un impact deosebit la dimensiuni foarte mari si costuri relativ scazute.

Inscriptionari auto

Inscriptionarile auto (aplicarea de texte sau logouri) se realizeaza cu autocolante fie colorate in masa direct de fabrica, fie prin imprimarea digitala a respectivului logo urmata de decuparea pe contur. In functie de tipul caroseriei se pot folosi si autocolante create pentru suprafata dreapta si autocolante create pentru suprafete curbate (cum este folie carbon sau colantul perlat).
Ca si in descrierea facuta categoriei “despre autocolante” nici la acest produs nu se pot face compromisuri. In cazul colantarilor auto sau al inscriptionarilor auto compromisurile isi fac vizibile efectele in momentul in care autoturismul se decolanteaza, ocazie cu care se constata fie ca a ramas extrem de mult adeziv pe masina, fie ca lacul vopselei a fost stricat. In ambele situatii costurile de reparatie se ridica la sume considerabile.
Trebuie stiut faptul ca in situatia in care prin aplicarea unui autocolant se schimba culoarea masinii, sau culoarea noua devine predominanta este necesara schimbarea culorii si in talonul masinii.